MINDFULNESSS TRAINING

Je leert alles wat je altijd al hebt willen weten over bewustwording, selfcare en de samenwerking van jouw body & mind. Dit zodat jij precies weet wat jij nodig hebt om innerlijke rust, balans & happiness te ervaren. 

Wetenschappelijk

De trainingen van Natural happy zijn gebaseerd op volgens het MBSR principe: praktisch down-to-earth & wetenschappelijk bewezen!

tot 100% vergoed

Als trainer ben ik aangesloten bij het VMBN als cat. 1 trainer. Mijn trainingen worden dan ook vaak vanuit de zorgverzekering vergoed.

+40 tools

Tijdens de training maak jij kennis met meer dan 40 tools die jij gedurende de rest van jouw leven kunt toepassen in tijdens van stress, onrust & uitdaging!

Mindfulness vlijmen


Onderwerpen uit de training

Het programma geeft je meer dan 40 tools, technieken & handvaten om een relaxter, rustig en vooral gelukkiger leven voor jezelf te creëren. In het programma vallen mindfulness, meditatie, yoga, ontspanning- en ademhalingsoefeningen heel erg mooi samen.

In 8 weken leg jij een goede basis zodat je de rest van je leven profijt hebt van alle tools!

Stress en stressrelease

Richting geven aan je leven

Mindset

Bewustzijn

Keuze’s maken en balans

Geluk & happiness

Goed voor jezelf zorgen

Omgaan met emoties

Grenzen ontdekken en bewaken

Gedachten & de innerlijke criticus

Inzicht in patronen, overtuigingen en opvattingen.

Leren vertrouwen op je intuïtie en gevoel

Iets voor jou?

Je wil graag aan de slag wil met thema’s als stress, omgaan met emoties, piekeren, innerlijke criticus, perfectionisme en angst en onrust.

Je bent bereid bent om een investering te doen in de kwaliteit van jouw leven. Mindfulness is geen Quick-fix het is een training om je vaardigheden te ontwikkelen.

Je staat open om -weer- met jezelf, je drijfveren, je doelstellingen & je uitdagingen in contact te komen en wil hiermee graag aan de slag.

Je interesse hebt in de samenwerking van jouw body & mind, emoties, en gedachten. Je wilt graag inzicht in jouw patronen, overtuiging en opvattingen. En hier heel concreet en praktisch mee aan de slag

Shit, het is weer maandag…

Het is maandag. Hé shit jouw wekker gaat. Gehaast, moe en geïrriteerd stap jij in de auto op weg naar die ‘droomjob’ waar jij kei hard voor gebikkeld hebt. Dit wordt een drukke, stressvolle dag die veel van jou vraagt. Dat weet jij nu al. ‘Hé, hoe is het?’ Vraagt jouw collega. Gooeeeeed. Echt? Ja hoor! (Lees: f*c$%cking hell wat denk je zelf #stress #onrust #chaos #help) ‘‘Je hebt een onwijs gaaf weekend gehad, zag ik’.  Mhmm mompel jij. Inderdaad jouw Instagram laat zien dat jij op de fijnste plekjes bent geweest.  Het fancy koffietentje in de stad, de perfecte vakantiekiekjes van Ibiza #throwback en jouw me-time momentje bij de kapper.  Inderdaad, jouw leven is geweldig. Opeens is het vier uur. De stress, chaos en drukte heeft jou compleet meenomen in de hectiek van de dag. Je voelt de prestatiedruk en jouw innerlijke criticus in jouw nek hijgen. Het moet inderdaad perfect zoals van mij verwacht wordt.  Uitgeput, onzeker en stap jij de auto weer in op weg naar huis. De avond spendeer jij netflixend en instagrammend door. Jij wordt meegenomen in de perfecte wereld van anderen. #goodlife! Piekerend, malend en onrustig lig jij later die avond in bed. To-do lijstjes, presentaties die voorbereid worden en problemen die Nu opgelost moeten passeren de revue. ‘Wat als…’

Wat als..

Het is maandag. Iets voor dat de wekker gaat ben jij al wakker. Je hebt zin in deze dag. Vol energie maak jij jouw klaar voor deze ‘drukke’ dag. In de ochtend maak jij alvast een lijstje #allesondercontrole en plan jij alvast jouw momentje voor vanavond. Je weet dat z’n dag veel van je gaat vragen maar jij laat je niet gek maken. Met een portie zelfvertrouwen, energie en controle stap jij de auto in. ‘Hé hoe is het je, je straalt!’ Het gaat goed, ik heb een onwijs relaxt weekend gehad. Hoe is het met jou?’ Vandaag staat een belangrijke deadline op jullie planning. Terwijl het stressniveau van jouw collega op hol slaat, weet jij wel beter. Jij herkent namelijk wel de impact van stress op jouw lichaam (en het nut ervan) en met de juiste tools in handen zorg jij tijdig voor een break #selfcare!  Met voldoende energie stap ga jij aan het einde van de werkdag weer naar huis. Dat heb jij vandaag toch maar mooi gefixt! File? Je zet je favo podcast aan. Geen probleem. Jij ziet namelijk overal mogelijkheden in. Eenmaal thuis volgt jouw wekelijkse me-momentje. Dit keer ga jij uitgebreid in bad met je favoriete boek. voldaan duik jij deze avond je bed in. Tijd om je druk te maken heb jij niet, je valt namelijk als een roosje in slaap. 

Start your Mindfulness journey today!

Meld je direct aan voor de training door contact op te nemen!

info@naturalhappy.nl
0645221973

Mindfulness training

Kies je voor 1-op-1 coaching bij NATURAL HAPPY dan kies je voor flexibiliteit.

Samen bepalen wij jouw doelen & uitdagingen en schakelen daar waar mogelijk om de perfecte, unieke training voor jou samen te stellen. Alle basisprincipes komen natuurlijk voorbij, maar we staan extra stil bij de onderwerpen die voor jou echt het verschil kunnen maken.

HOE ZIET DE TRAING ERUIT?

– 8 individuele sessies in de mindstudio in Herpt* van 75 minuten per les.
– We plannen dit flexibel met elkaar in met aandacht voor jouw agenda.
– Tijdens de sessies leggen we de basis. Met huiswerk, downloads, extra oefeningen & een online leeromgeving krijg jij verdieping in jouw programma.

INVESTERING?
De investering voor de complete training is €53 per sessie van 75 minuten. Ik ben gecertificeerd, en als categorie 1 trainer aangesloten bij het VMBN, dit betekent dat mijn training tot 100% vergoed door jouw zorgverzekering bij een aanvullend pakket.

Opbouw van de training


De mindfulness training van Natural Happy bestaat uit 8 sessies. Elke sessie staat een thema centraal. Het programma zit boordevol waardevolle wetenschappelijke informatie over de (samen)werking van jouw body en mind, je brein, emoties en patronen. De diverse tools en technieken zorgen ervoor dat jij direct zelf aan de slag kunt met het thema. Tijdens elke sessie neem ik je mee in het thema door educatie, oefeningen, tools, handvatten, meditaties & visualisaties.

De training wordt ondersteunt door een online leeromgeving. Na aanmelding, online of in de studio ontvang jij een unieke inlogcode. Deze code geeft jou toegang tot exclusief materiaal, e-books en downloads. In deze online leeromgeving vind jij tevens ook verdiepende opdrachten.

Sessie 1:
Mindfulness als superpower

Jouw ontdekkingsreis begint bij de basis, leren mediteren. Daarnaast ontdek en ervaar je direct de kracht van mindfulness & meditatie. Je gaat aan de slag met jouw happiness mindset en doelstellingen & leert om uit jouw automatische piloot te stappen. Met een frisse blik ga jij alleen nog maar voor ‘wow’ momentjes!

Sessie 2:
De innerlijke criticus

Wist je dat jouw innerlijke criticus bijna altijd in de in de weg zit om je doelen ter bereiken? Je leert je onbehulpzame zelf-criticus kennen en krijgt inzicht in de hindernissen die jou in de weg staan om jouw doelstellingen te bereiken. Ook maak je kennis met jouw eigen onbewuste gedachten patronen en leert: je bent niet je gedachten. How to deal with negative thougts is tevens een van de vele leerdoelen!

Sessie 3:
Innerlijk geluk

Wat is innerlijk geluk voor jou? En hoe bereik jij dit? Sessie 3 staat in het teken van geluk en acceptatie. Hoe is je balans tussen denken, voelen en het nastreven van geluk? Met een visualisatie en opdrachten krijg jij inzicht in je persoonlijke uitdagingen en krijg jij tools om geluksmomenten voor jezelf te creëren. Ook ga je aan de slag met positief denken & om-denken!

Sessie 4:
Stress, patronen
& strategie

Wat is de impact van stress op jouw lichaam, gedachten & emotie(s)? Je onderzoekt de effecten zelf in deze sessie en leert jouw eigen ‘landschap van stress herkennen’. Diverse tools en technieken voeg  jij in deze sessie toe aan jouw mindbox!

Sessie 5:
Van denken naar voelen
(Let’s relax!)

Waar zit je grootste weerstand? Wat zijn je valkuilen en welke -niet helpende- patronen houden je tegen in het behalen van je doelen? In sessie 5 gaat het om het aanleren en realiseren van nieuwe patronen & doelstellingen. Hoe ga jij om met je automatische reacties in  uitdagende, stressvolle momenten? Je ontdekt het in deze module!

Sessie 6:
De kracht van
dankbaarheid

In deze sessie gebruiken wij enkele tools, oefeningen en technieken vanuit de positieve psychologie in combinatie met mindfulness. Ben je er klaar voor om anders kijken naar negatieve, helaas onvermijdelijke dingen in het leven? Visualisaties en meditaties dragen bij aan het fijne gevoel van dankbaarheid, je (nieuwe) positievere mindset gaat je hierbij helpen.

Sessie 7:
Goed voor jezelf zorgen

Hoe zorg je ‘echt’ goed voor jezelf? Is er bijvoorbeeld een goede balans en besteed jij je energie aan de juiste dingen? Deze sessie geeft je inzicht in deze patronen. Je leert hoe je beter voor jezelf kunt zorgen en krijgt inzicht in de werking van je emoties. Ook komen alle tools nog eens voorbij: zo weet jij precies wanneer je welke techniek, tool en handvat je in de toekomst kunt inzetten!

Sessie 8:
Rust, ruimte
en reflectie

 Hoe zorg je ervoor dat je de effectiviteit van Mindfulness voor de rest van je leven kunt benutten? De training is natuurlijk niet compleet zonder een reflectiemoment: je gaat aan de slag met je persoonlijke plan. In deze laatste sessie staat ook zelfcompassie centraal: vriendelijk, lief en verbonden zijn met jezelf..

Succesverhalen

Vele millennials hebben de impact van Mindfulness al ervaren…

Klik hier voor andere succesverhalen..

Vragen

You’re not the only one with questions

Waarom Mindfulness?

In ons drukke bestaan vergeten we soms even echt voor onszelf te zorgen.  Geweldige vaardigheden zoals creativiteit, focus en rust raken verloren en maken soms plaats voor onproductieve gedachten, beperkende overtuigingen en (slechte?!) beslissingen die genomen worden op de automatische piloot. Mindfulness creëert bewustwording en bewustwording creëert vervolgens weer verandering.

Welke thema’s komen aanbod in de training?

Als coach, millennial en self-care expert begrijp ik alledaagse uitdagingen van een millennial. De thema’s zijn met uiterste zorg samengesteld met als uitgangspunt het wetenschappelijke MBSR (mindfulness based stress reduction) programma van John kabat Zinn. 

» Stress & stressrelease 
» Grenzen bewaken 
» Geluk & happiness 
» Goed voor jezelf zorgen 
» Gedachten & de innerlijke criticus 
» Vertrouwen op je intuïtie 
» Zelfvertrouwen & onzekerheid 
» Omgaan met emoties & piekeren 
» Vergroten van bewustzijn & focus

Wordt Mindfulness vergoed?

Zorgverzekering
In de meeste gevallen kom jij vanuit jouw zorgverzekering in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van jouw mindfulness training. Ik ben namelijk categorie 1. trainer bij het VMBN, waardoor je jouw rekening in de meeste gevallen kan indienen. Let op: je bent zelf verantwoordelijk om dit bij jouw zorgverzekeraar te checken en om de eventuele factuur in te dienen.

werkgever
Onderzoek heeft aangetoond dat Mindfulness een positief effect heeft op een verlaging van het ziekteverzuim. Iedere werkgever heeft geld voor jou gespaard om te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling. Veel werkgevers staan ervoor open om dit opleidingsbudget te investeren in een Mindfulness cursus, waardoor jouw training 100% vergoed kan worden.  

Can’t wait to start, wanneer kan ik beginnen?

Anytime! Wanneer jij besluit om een training te volgen kun je vaak op kort termijn starten. Neem je even contact op om de mogelijkheden te bespreken?

Hoeveel tijd kost de training mij?

Wanneer jij je aanmeld dan verwacht ik enthousiasme! Dagelijks oefenen (20-30 minuten per dag) is ook een belangrijke voorwaarde voor succes. Jouw inzet bepaalt het resultaat! De duur van een sessie is ongeveer zes kwartier per week. Echter is dit afhankelijk van de vorm van het traject: individueel, online of via de cursus in groepsverband.

Oei, dit is een pittige investering qua tijd, misschien volgend jaar?

Jouw week bestaat uit 168 uur. We gaan aan de slag met efficiency -onder andere in jouw balans in tijd en energie-. Je voelt je relaxter, meer ontspannen en maakt je minder snel zorgen over jouw tijd. De investering in tijd die jij nu al investeert in jouw ontwikkeling levert jou meer tijd en energie op dan dat jij ooit had kunnen bedenken! Hallo me-time!

Voor wie is de training?

De training is voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn/haar leven en bereid is op een nieuwe manier naar zijn/haar eigen patronen te kijken. Je hoeft dus niet aan speciale voorwaarden te voldoen. Wel kunnen er omstandigheden zijn waardoor de training (tijdelijk) niet bij je past. Wil je hierover sparren? Neem dan direct contact met mij op.

Ik ben geen millennial, wat nu?

Mijn expertise is een mindfulness training voor millenials. Dit omdat ik deze doelgroep uitstekend begrijp, ik ken de uitdagingen & zie de wensen. 

Ik ben gestart met Natural Happy omdat ik juist in deze generatie onderscheid wil maken en wil laten zien dat Mindfulness juist heel down-to-earth, laagdrempelig en wetenschappelijk is. 

Ben jij geen Millennial maar spreekt de manier van coachen en de aanpak jou aan? Dan wil ik je wel heel erg graag coachen! Neem je even contact op om te checken welke vorm van coaching het beste aansluit bij jouw wensen?

Waar is de Mindstudio?

Ik verzorg de Mindfulness cursus in mijn mindstudio in Herpt. Mindfulness cursus, coaching of workshop op locatie? Tot mijn standaard werkgebied behoren: Herpt, Heusden, Vlijmen & Den Bosch. Maar ook buiten deze gemeente kom ik graag een mindfulness cursus of workshop verzorgen. Neem je contact op voor de mogelijkheden?

Zijn de effecten van Mindfulness wetenschappelijk bewezen?

De effecten van Mindfulness zijn wetenschappelijk bewezen. 

Er zijn veel coaches in de huidige markt, beschik jij wel over de juiste ervaring?

Jazeker! Ik heb een opleiding gevolgd tot Mindfulness trainer bij opleidingsinstituut SeeTrue (deze is geaccrediteerd bij de beroepsverering voor Mindfulness) Daarnaast ben ik meditatiecoach geweest Kloosterhotel Zin. In de periode van 2018-2019 had ik een functie als careercoach geweest bij een grote IT organisatie waar ik mijn coachingsvaardigheden verder ontwikkelde. 

Ik ben tevens aangesloten bij de VMBN. De VMBN is de beroepsvereniging voor specialisten
op het gebied van Mindfulness-based Programs. Hier vind je meer informatie over mijn lidmaatschap. 

Mindfulness & meditatie zijn mijn passies. Ik heb dan ook veel extra cursussen en verdiepingen opgezocht in mijn eigen pratice zoals diverse retraites (Japan, Italië, Marokko en Nederland) en meditatiecursussen bij o.a. ZEN.NL 

Mijn passie voor positieve psychologie, bewustzijn en ontstond al tijdens mijn HBO studie. Ik koos bewust voor een minor NLP en specialiseerde mij in de boeddhisme en filosofie.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en verdiepen. In 2020 heb ik de vervolgopleiding tot mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness afgerond, met deze opleiding is het mogelijk dat jij jouw training vergoed krijgt via de zorgverzekering.

Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

Geen probleem, je kunt mij bereiken via info@naturalhappy.nl of via 0645221973.

Start your Mindfulness journey today!

Meld je direct aan voor de training door contact op te nemen!

info@naturalhappy.nl
0645221973

Meer weten?

Wil je meer weten over de cursus, heb je een vraag of wil je even kijken of Mindfulness aansluit bij jouw doelstellingen?
Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Marloes natural happy