MINDFULNESS @WORK

WETENSCHAPPELIJKE & EFFECTIEF

Mindfulness workshops & coaching voor bedrijven

Samen de productiviteit van werknemers verhogen?

Ki

Kies voor mindfulness@work

(PRESTATIE) DRUK
COMMUNICATIE
STRESS
WELZIJN
PRODUCTIVITEIT
BURN-OUT

70% van alle werknemers ondervind fysieke problemen door stress. Het is dan ook niet voor niets beroepsziekte nummer 1.

Ruim 1/3 van werkend Nederland heeft moeite met het loslaten van werk in de avonduren en vrije tijd. Met als gevolg: een verstoorde balans tussen werk/privé. 

1-op-10 werknemers heeft zelfs te maken met burn-out symptonen. 

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mindfulness een van de krachtigste manieren blijkt om aan de slag te gaan met thema’s als: stressreductie, productiviteit, vitaliteit & welzijn. 

Met mindfulness maak jij direct impact op de gezondheid van jouw personeel. Meer energie, minder stres en een sterkere concentratie & focus zijn enkele positieve resultaten van een mIndfulness training op de werkvloer.

Benieuwd naar de impact van Mindfulness binnen jouw organisatie?

De Mindfulness @work trainingen van Natural Happy zijn aandachtstrainingen die in het teken staan van bewustwording voor professionals in een zakelijke omgeving. Werknemers leren om bewust te worden van gedachten, fysieke gewaarwordingen en emoties. Hierdoor krijgen professionals inzicht in hun gedrag en acties binnen een organisatie context.

avatar

Marloes

Gecertificeerde Mindfulness coach

EVEN SPARREN?

”Mindfulness helpt werknemers in organisaties om beter om te gaan met de druk en onvermijdelijke stress in werksituaties. Meer plezier, ontspanning en resultaat in hun werk is een van de vele voordelen van Mindfulness op de werkvloer. Als mindfulnesscoach begrijp ik hoe belangrijk het welzijn is van jouw werknemers. Jij als werkgever ook?”

DOEL VAN DE WORKSHOP
Bewustwording creëren onder werknemers (stress,  gedachten, emoties) waarbij men leert om met aandacht de mind te trainen. De workshops zijn laagdrempelige kennismaking met mindfulness. 

Deze workshop kan het perfecte onderdeel zijn van een personeelsmiddag, work/life balance of vitaliteits programma binnen de organisatie, relatiedag of event

Succesverhalen

Enkele organisaties gingen je al voorVOORBEELD PROGRAMMA

✓ (Wetenschappelijke) introductie naar Mindfulness
✓ Interactieve kennissessie: werking van body & mind  
✓3 Aandachtsoefeningen 
✓ Uitleg praktische mindfulness oefening(en)
✓ Persoonlijke mindfulness opdracht
✓ Documentatie van de workshop

De investering is afhankelijk van het aantal deelnemers, het aantal groepen, het tijdstip (kantooruren, in de avond of in het weekend & de locatie (inhouse of extern) . Vanafprijs is 139 (excl. BTW) voor een 1.5 uur durende workshop met 6-8 personen.


Wat is de impact op mijn ondernemingsdoelstellingen?

Mindfulness draagt efficiënt bij aan het behalen van ondernemingsdoelstellingen zoals verlaging van kosten, toename duurzame inzetbaarheid onder werknemers, authentieker en krachtiger leiderschap (op elk managementniveau) en een verhoogde betrokkenheid bij het werk en de organisatie. Er ontstaat een focus op persoonlijke ontwikkeling en teambuilding. Tevens wordt het zelfbewustzijn van de werknemer ontwikkeld.. Hierdoor reageren werknemer bewuster op situaties en minder vanuit een emotie of een impuls. Daarnaast kunnen werknemers zich beter en langer concentreren waardoor er een sterkere focus is om gezamenlijke doelstellingen te behalen.

Waarom Mindfulness@work?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Mindfulness een positieve bijdrage levert uw organisatiedoelstellingen en het welzijn van werknemers.

Wat is de impact van de mentale gezondheid onder mijn werknemers?

Werknemers die energieker, fitter en gezonder zijn zorgen voor een verlaging van het ziekteverzuim, waardoor er verzuimkosten bespaard worden. Daarnaast draagt Mindfulness bij aan de stijging van mentale gezondheid onder werknemers. Dit verhoogd continuïteit en effectiviteit binnen de organisatie. Daarnaast draagt het bij aan de stressreductie van werknemers waardoor de kans op burn-out verkleint wordt.

DWat is de relatie tussen Mindfulness en samenwerking?

Mindfulness draagt bij aan een sterkere samenwerking en verbeterde communicatie op team- en organisatieniveau.
Werknemers zijn in staat beter om te gaan met stressvolle situaties en weten beter om te gaan met uitdagingen waardoor er een effectievere samenwerking ontstaat. Werknemers begrijpen zichzelf, teamleden en organisaties beter en weten dit communicatief effectiever uit te dragen.

Overtuigd?

Mindfulness zorgt daarnaast voor een Omeer overzicht, focus en een verhoogde creativiteit is belangrijke uitkomst van Mindfulness training. Daarnaast kunnen werknemers beter inschattingen maken en ervaren zij innerlijke rust waardoor intuïtie, creativiteit, balans en oplossend vermogen als belangrijke pijlers ervaren worden.

Samenwerken?

Er zijn vele opties!

Alle trainingen & kunnen als in-company training gegeven worden aan meerdere medewerkers. Er is altijd sprake van maatwerk. Dit omdat de training altijd wordt afgestemd op de uitdagingen van de groep en/of de organisatie. Ook biedt Natural Happy individuele Mindfulness coaching voor werknemers. Klik hier voor individuele Mindfulnesstrainingen voor jouw personeel.

Organisaties waarmee Natural Happy (met veel succes!) eerder heeft samengewerkt:

mindfulness heusden

BENIEUWD NAAR DE IMPACT VAN MINDFULNESS BINNEN JULLIE ORGANISATIE?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de Mindfulness @work workshops van Natural Happy. Dit kan via info@naturalhappy.nl, 06-45221973 of via het contactformulier

Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens.

mindfulness heusden

Volg @naturalhappy.marloes voor jouw dagelijkse portie happiness!