Veelgestelde vragen

Hieronder geef ik jou antwoord op de meest gestelde vragen.

Can’t wait to start! Wanneer kan ik beginnen?

Anytime! Wanneer jij besluit om het hapinesstraject te volgen kun je direct starten. Je meld je aan en binnen een aantal werkdagen ontvang jij een uitnodiging om langs te komen in de Mindstudio van Natural Happy in Herpt voor jouw eerste module.

Volg je het traject online? Dan kunnen we de eerste sessie binnen 2 werkdagen al voor je inplannen.

Volg je het happinesstraject liever met gelijkgestemde (in een kleine groep) in de mindstudio in Herpt? Ongeveer 6-8 keer starten de cursussen per jaar. Check hier de agenda voor de actuele data.

Hoeveel tijd kost het mij?

Wanneer jij je aanmeld dan verwacht ik enthousiasme! Dagelijks oefenen (20-30 minuten per dag) is ook een belangrijke voorwaarde voor succes. Jouw inzet bepaalt het resultaat! De duur van een module is gemiddeld vijf- zes kwartier per week. Echter is dit afhankelijk van de vorm van het traject: individueel, online of via de cursus in groepsverband.

Wat is het verschil tussen MINDFULNESS VOOR MILLENIALS coaching u0026amp; het ‘8 COMPONENTS OF HAPPINESS PROGRAMMA’?

Binnen het 8 COMPONTENTS OF HAPPINESS programma (in groepsverband of 1-op-1 coaching) staan de 8 componenten van 8 components model centraal. Binnen elke module staat een (veelvoorkomende) uitdaging centraal (zoals angst, innerlijke criticus, dankbaarheid, perfectionisme uit de mindfulness centraal) Dit programma kent een vaste structuur en vaste inhoud, tools en technieken.

MINDFULNESS VOOR MILLENIALS COACHING geeft je handvatten, tools en opdrachten die afgestemd zijn op jouw uitdagingen. In een kennismakingsgesprek bepalen wij jouw doelstellingen u0026amp; uitdagingen en stellen wij vast welke componenten uit het model (en dus aantal sessies) voor jou van toepassing zijn, m.b.t tot het realiseren van jouw doelen, uitdagingen u0026amp; verlangens. Hierdoor is het mogelijk om met 3,5 of 6 coachingssessies (al) impact te maken. De looptijd van coachtraject is vaak korter dan het 8 components of happiness programma.

Wil je weten welke mogelijkheid het beste bij jou past? Neem dan vooral even contact met mij op dan kunnen wij er samen even over sparren! (06-45221973 of info@naturalhappy.nl)

HEY! Ik ben geen MILLENNIAL, wat nu?

Mijn expertise is een mindfulness training voor millenials (geboren tussen 1981 en 2000). Dit omdat ik deze doelgroep uitstekend begrijp, ik ken de uitdagingen en zie de wensen.

Ik ben gestart met Natural Happy omdat ik juist in deze generatie onderscheid wil maken en wil laten zien dat Mindfulness juist heel down-to-earth, laagdrempelig en wetenschappelijk is.

Ben jij geen Millennial maar spreekt de manier van coachen en de aanpak jou aan? Dan wil ik je heel erg graag coachen!

Voor wie is het traject geschikt?

De Meditatie en mindfulness training is voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn/haar leven en bereid is op een nieuwe manier naar zijn/haar eigen patronen te kijken. Je hoeft dus niet aan speciale voorwaarden te voldoen. Wel kunnen er omstandigheden zijn waardoor de training (tijdelijk) niet bij je past. Wil je hierover sparren? Neem dan direct contact met mij op.

Waarom betaal ik bij NATURAL HAPPY veel minder dan bij andere bedrijven in de markt?

Het huidige aanbod van trainingen bleek niet goed aan te sluiten bij mijn eigen visie op Mindfulness. De investeringen (in tijd u0026amp; geld!) bleken enorm.

Het is mijn missie om Mindfulness praktisch, positief, fun, laagdrempelig en voornamelijk financieel toegankelijk te laten zijn voor iedereen. Ongeacht wie je bent.

Vandaar dat de investering in jezelf ongeveer -50% is ten opzichten van andere aanbieders.

Wordt de mindfulness training vanuit de zorgverzekering vergoed?

Hoewel de effecten van Mindfulness wetenschappelijk onderbouwd zijn (en een goede bijdrage leven aan de volksgezondheid) vergoeden de meeste verzekeringsmaatschappijen (zoals Anderzorg, CZ, Interpolis, Nationale Nederlanden, OHRA, Promovendum en Zekur. Bron: zorgwijzer.nl ) helaas nog niet een mIndfulnesstraining vanuit de basis (of aanvullende) verzekering. Daarnaast ben ik als coach bezig om mij te laten certificeren als (categorie 2 trainer) van de VMBN.

Is mindfulness wetenschappelijk bewezen?

De effecten van Mindfulness zijn wetenschappelijk bewezen.  Ondanks dat ik een 2.0 training heb ontwikkeld is deze gebaseerd op de wetenschappelijke uitkomsten van de originele mIndfulnesstraining. Geen complexe, tijdrovende trainingen maar wel hetzelfde resultaat. HOERA!

Iedereen noemt zichzelf tegenwoordig coach, beschik je wel over de juiste ervaring?

Jazeker! Ik heb een opleiding gevolgd tot Mindfulness coach bij opleidingsinstituut SeeTrue (deze is geaccrediteerd bij de beroepsverering voor Mindfulness) Daarnaast ben ik meditatiecoach geweest Kloosterhotel Zin. In de periode van 2018-2019 had ik een functie als careercoach geweest bij een grote IT organisatie waar ik mijn coachings vaardigheden verder ontwikkelde.

Mindfulness en meditatie zijn mijn passies. Ik heb dan ook veel extra cursussen en verdiepingen opgezocht in mijn eigen pratice zoals diverse retraites (Japan, Italië, Marokko en Nederland) en (online) meditatiecursussen bij o.a. ZEN.NL

Mijn passie voor positieve psychologie, bewustzijn en ontstond al tijdens mijn HBO studie. Ik koos bewust voor een minor NLP en specialiseerde mij in de boeddhisme en filosofie.

Ik heb er nu geen tijd voor, misschien volgend jaar?

Jouw week bestaat uit 168 uur. Net als jouw week volgend jaar. We gaan aan de slag met efficiency (onder andere in jouw balans in tijd en energie). Je voelt je relaxter, meer ontspannen en maakt je minder snel zorgen over jouw tijd. De (eenmalige) investering in tijd die jij nu (al) investeert in jouw ontwikkeling levert jou meer tijd en energie op dan dat jij ooit had kunnen bedenken! Hallo me-time!

HELP! Mijn vraag staat er niet tussen..

Take it easy, ik ben (bijna) altijd voor jou bereikbaar om jouw vragen te beantwoorden. Je kunt mij bereiken via info@naturalhappy.nl of via 06-45221973.